Pagina's

dinsdag 23 juli 2013

Gezonde en lekkere flensjes




 Ingrediënten

  • 100 gram bloem (= 150 ml)
  • 1 ei
  • bakboter
  • zout
  • peper
  • 3 dl melk
  • (eetrijpe avocado)
  • 1 ui
  • avocado
  • Taugé
  • Veldsla


Bereidingswijze
Doe de bloem en het zout in een beslagkom en maak in het midden een kuiltje. Breek het ei en voeg een halve deciliter melk toe. Al roerend voeg je de rest van de melk toe.
Verhit de bakboter in een koekenpan en wacht tot het licht bruin is. Schep met een juslepel een beetje beslag in de pan. Als de flensjes aan beide kanten goudbruin zijn, zijn deze klaar.

Pureer de avocado met een lepel en besmeer de flensjes ermee. Vervolgens voeg je de ui, taugé, de veldsla en een snufje zout en peper toe.

Een aanrader?
Een volmondige ja. Het gerecht is eenvoudig en snel te bereiden, zeer betaalbaar en bovendien vond ik het erg lekker. Maar goed, over smaak valt niet te twisten natuurlijk.

Mocht iemand een tip hebben voor een lekkere variatie, dan hoor ik deze heel graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten